Že preko 10.000 zadovoljnih strank
(02) 883 16 80 Pokličite nas, vsak delovnik med 8.00 in 18.00 uro
0

Moja košarica

V vaši košarici nimate izdelkov!
Vse kategorije

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe (obrazec)

Prosimo Vas, da ste pozorni, da vrnjeni izdelek in embalaža nista poškodovana, prav tako izdelek ne sme imeti vidnih znakov obrabe.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Kupci, ki sklenete kupoprodajno pogodbo/nakup na daljavo skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov, imate pravico, da od pogodbe odstopite.

Če izdelek začnete uporabljati, pa si premislite, izgubite pravico do odstopa od pogodbe.

V primeru odstopa od pogodbe morate prejeto blago vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini in v nepoškodovani embalaži, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bili za to krivi vi. Stroške vračila blaga prevzame Robeta d.o.o., ki po prejemu izpolnjenega obrazca o odstopu od pogodbe k vam pošlje kurirja po blago.

Odstopni rok poteče v 14 dneh od dne, ko pridobite fizično posest na zadnjem kosu blaga ali jo pridobi namesto vas tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določite vi.

Za uveljavitev pravice do odstopa morate naše podjetje o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe obvestiti z nedvoumno izjavo pisno na naš naslov (Robeta d.o.o., Gmajna 21 G, 2380 Slovenj Gradec) ali po elektronski pošti na naslov prodaja@rovando.si in nam v obeh primerih poslati izpolnjen Obrazec za odstop od pogodbe.

Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo v zvezi z uveljavljanjem vaše pravice do odstopa od pogodbe poslano pred iztekom odstopnega roka od te pogodbe.

Če odstopite od te pogodbe, vam brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva prejetja vrnjenih izdelkov povrnemo vsa z vaše strani prejeta plačila. Edini strošek, ki vas bremeni v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Blago je potrebno vrniti najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Blaga, ki je poslano z odkupnino, nismo dolžni sprejeti. Prav tako pa lahko vsak izdelek vrnete sami v poslovalnico CENTER ROVANDO, pri čemer sami krijete vse morebitne nastale transportne stroške prenosa paketa od doma do poslovalnice.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema vrnjenih izdelkov. Podjetje vam vrne prejeta plačila z enakim plačilnim sredstvom, kot ga ste ga uporabili (kar je najbolj običajno s plačilom na transakcijski račun), razen če ste izrecno zahtevali uporabo drugačnega plačilnega sredstva in če zaradi tega ne nosite nobenih stroškov.

Odstopni obrazec

Obrazec za odstop od pogodbe je uporabnikom na voljo tukaj.

Prijavite se na e-novice

Za prejemanje obvestil vljudno vabljeni, da se prijavite na naša obvestila